Opt cei mai buni studenți medicinişti fac pregătire practică în cadrul Spitalului  Mollet, din Barcelona

Proiectul intitulat „Program de stagii de practică în chirurgie generală și ginecologică și consiliere profesională pentru studenți la medicină”, aflat în plină desfășurare în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon” București, oferă grupului țintă informații și sfaturi avizate, atât de necesare în cristalizarea aspirațiilor profesionale.

Prima grupă, constituită din 75 tineri mediciniști, a susținut deja examenul final care, pe lângă bursa în valoare de 900 lei, a adus suplimentar, pentru opt cei mai buni studenți, un stagiu de pregătire practică în cadrul Spitalului  Mollet, din Barcelona.

Activitățile prevăzute s-au desfășurat conform graficului, iar așteptările studenților au fost mult depășite, aceștia având posibilitatea de a acumula și de a înțelege cunoștințele teoretice, de a le proba practic, în fața cazurilor medicale prezentate de către tutori.

Astfel, proiectul își extinde aria grupului țintă, deoarece pe lângă beneficiarii direcți, viitori pacienți ai acestor tineri studenți la medicină vor avea posibilitatea de a fi diagnosticați și tratați de tineri medici care au avut oportunitatea de interacționa și cu alte sisteme sanitare europene. Studenții participanți la stagii, practic, au avut posibilitatea de a înțelege că medicina este o specialitate în continuă schimbare și deschidere.

Acest proiect este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare şi creşterea adaptabilităţii la primul loc de muncă relevant pentru 150 de studenti la medicină.

Laura Ilie,

Director Agenția Smart Ideas Marketing – coordonator campanie publicitară

Tel: 0766 537 670

E-mail: marketing@bioclima.ro  

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.