A 16-a conferinta nationala de ultrasonografie

Oradea a fost timp de trei zile punctul principal al lumii medicale din ultrasonografie .

Intre cei 400 de invitati au fost prezente personalitati din Germania -Dr. Dieter Nurnberg, Varsovia -Dr. Kazimierz, Dr. Szopinki, Romania – Radu Badea Presedintele Societatii de Ecografie Cluj, Prof. Petru Mincea, Prof. Ioan Sporea, Prof. Adrian Saftoiu.

Peste 70 de lectori au abordat subiecte despre tehnica ecografiei, aparatura de ultima generatie, celor prezenti in cele 5 sali de conferinta.

Presedintele Conferintei Conf. Dr. Brisc Ciprian, a tinut sa mentioneze ca s-a prezentat foarte multa stiinta in aceste 3 zile, tinand sa aminteasca si de cursul european de ecografie cu 3 teme: “Ecografia cu substanta de constrast”, ” Elastografia” si “Ecoendoscopia”.

Organizatorii evenimentului: Societatea Romana de Ecografie, in parteneriat cu Universitatea Oradea, Primaria Oradea, Spitalul Clinic de Urgenta Oradea, Digi 24 Oradea au prezentat pentru prima oara in direct doua cazuri de tumora pancreatica si o masa adenopatica abdominala. Astfel, echipa din sala de operatie era in direct cu participantii la conferinta, fiid posibil schimbul de pareri.

In urma Conferintei, s-a concluzionat faptul ca ecografia da elan unui diagnostic concret.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.