Antrenamentul muschilor pectorali in cazul femeilor

Problema antrenamentului mușchilor pectorali a fost tot timpul o enigmă pentru sexul feminin. Au apărut o grămadă de idei dacă ar fi bine să antrenăm acești mușchi sau cum să facem pentru a nu pierde din estetica sânilor.

Haideți să discutăm cele mai comune întrebări întâlnite printre doamne și domnișoare legat de acest aspect:

Exercițiile pentru mușchii pectorali îmi vor scădea/crește dimensiunile sânilor?

Acesta este un mit, poate că ați văzut o gramăda de atlete care lucrează intens mușchii, inclusiv pectoralii și care au pieptul plat cu musculatură proeminentă. Acest lucru se datorează dietei și efortului intens la care sunt supuse, sânii fiind în mare parte țesut
adipos, și nu faptului că lucrează sau nu mușchii pectorali. În concluzie, din această privință puteți lucra liniștite muschii pectorali.

Antrenamentul muschilor pectorali imi vor reda elasticitate/fermitate sanilor?

Un alt mit printre femei. Când vorbim de elasticitate și tonus, vorbim de musculatură, și nici un caz de țesutul adipos al sânului. Mușchii pectorali se află sub țesutul adipos al sânului și nu influențează major aspectul său estetic oferindu-i (în cazul unui antrenament bine executat) doar un aspect mai “plin”. Într-o concluzie, fermitatea sau elasticitatea depinde în mare parte de geneticul fiecarei femei.

Cum antrenăm mușchii pectorali?

Mușchii pectorali sunt mușchi asemeni celorlalte grupe musculare și, deci se antrenează la fel. În funcție de scopul pe care îl aveți și intensitatea antrenamentului se pot antrena odată până la 3 ori pe săptămână. Vă recomand să schimbați exercițiile regulat și să încercați și exercițiile cu greutăți.

muschii pectorali femei

Radulescu Titus
Instructor fitness

 

 

 

 

 

 

 

www.titus-fitness.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.