Anunt informativ MS

“Ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la salarizarea personalului medical, pentru o corectă informare a publicului, Ministerul Sănătăţii doreşte să facă următoarele precizări:

 Niciodată Ministerul Sănătății nu a pus problema introducerii de noi taxe în spitale. Informația prezentată în mass media este una eronată.

 În acest moment, există mai multe variante de lucru pe tema salarizării medicilor în funcție de performanță, neexistând niciun proiect asumat de Ministerul Sănătăţii. Toate variantele de lucru se discută împreună cu organizațiile de medici și pacienți, care sunt partenerii Ministerului în elaborarea tuturor măsurilor legislative din domeniul sănătății.

 Respingem în mod ferm încercarea de a învrăjbi medicii și pacienții. Ministerul Sănătății are ca obiectiv o reformă a sistemului sanitar care să aibă în centrul său pacientul.

 Din păcate, asistăm tot mai des la atacuri nefondate pe tema sănătății și împotriva ministrului sănătăţii, care sunt dovada faptului că reforma sănătății deranjează probabil anumite grupuri și că există o mare rezistență împotriva transformării sistemului sanitar dintr-unul ineficient și falimentar, într-unul bazat pe ordine și performanță, în beneficiul pacienților.”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.