Asociația Transplantatilor reprezintă România în Finlanda

Asociația Transplantatilor din România (ATR), va fi prezentă anul acesta, reprezentând România, la European Transplant Sport Championships, Vantaa, Finlanda, în perioada 10 – 17 iulie. Evenimentul se înscrie într-o serie mai largă de manifestări dedicate sportului ca instrument de promovare a transplantului și donării de organe: European Transplant Sport Week.

În data de 10 iulie, și-au înregistrat participarea la eveniment echipe din 23 de țări. ATR a înregistrat o echipă formată din: Amali Teodorescu – concurent, team manager și country reprezentantiv și Raluca Drăgan – concurent. Probele la care vor concura: Amali Teodorescu la disc, shot put, darts, bowling și Raluca Drăgan la disc, bilă, suliță, oină, bowling – Raluca având de apărat, la probele de atletism, titlurile de campioană europeană.

 

Noutatea acestei ediții este reunirea sub același nume: European Transplant Sport Championships a 2 evenimente: European Transplant and Dialysis Games și European Heart and Lund Transplant Games.

 

Organizatorul European Transplant Sport Championships este Sports Association for Persons with Disabilities din Finlanda – organizație ce reunește o asociație de pacienți cu transplant renal, hepatic și pacienți în dializă și o altă organizație de pacienți cu transplant pulmonar și de cord – sub umbrela organizațiilor europene: European Transplant and Dialysis Sport Federation și European Heart and Lund Transplant Federation.

 

Ceremonia de deschidere a avut loc în data de 11 iulie, ora 17 in piața din centrul orașului Vantaa.

 

European Transplant Sport Week este un eveniment major și important pentru promovarea transplantului în Europa, care reunește o tabără sportivă pentru copii cu transplant și dializă, un simpozion dedicat sportului pentru pacienții cu transplant și, nu în ultimul rând, competiții sportive dedicate pacienților adulți cu transplant și dializă. A avea o echipă la un astfel de eveniment înseamna că tu, ca organizație, exiști, ești activă și ai o anumită importanță în țara de origine. Înseamnă că activitatea de transplant în țara pe care o reprezinți este importantă și faptul că ai în componența acestei organizații, pacienți activi și motivați pentru viață, pentru reintegrare socială.

 

„ATR este membru fondator al European Transplant and Dialysis Sport Federation și suntem mândri că putem fi activi în cadrul acestei organizații europene.” – declară Amali Teodorescu, team managerul echipei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.