Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul

Federația Internațională de Diabet atenționează: dacă nu se vor lua măsuri rapide, o persoană din 10 va avea diabet până în 2030! Pentru a veni în întâmpinarea acestei avertizări, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice ia atitudine: Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, ediția Oradea.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul își propune informarea şi educarea publicului larg cu privire la importanţa prevenţiei diabetului, precum și asupra controlului eficient al diabetului și îmbunătățirea stilului de viață pentru persoanele afectate de această boală. De asemenea, campania vizează implicarea specialiștilor, autorităţilor și mass-media în propagarea mesajului de alarmă cu privire la incidenţa și prevalența crescută a cazurilor de diabet în România.

Ajunsă la a treia ediție, Campania Națională Controlează-ți Diabetul cuprinde activități destinate atât publicului larg, cât și profesioniștilor din domeniul medical.

În privința manifestărilor pentru publicul larg, în zilele de 10 și 11 noiembrie, orădenii își vor putea testa gratuit glicemia și hemoglobina glicozilată la cortul special amenajat pe Strada Republicii, în fața Magazinului Crișul, în intervalul orar 10.00 – 16.00. Zilele de 12 și 13 noiembrie sunt dedicate educației în diabet și vor cuprinde videoproiecții educative prezentate în școli din Oradea unde vor rula sfaturi referitoare la prevenția diabetului.

Autorităţile din Municipiul Oradea au luat atitudine şi s-au alăturat Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul. Cu ajutorul Regiei Autonome de Transport Local Oradea, începând din luna noiembrie, orădenii vor avea posibilitatea de a călători cu două mijloace de transport în comun, care vor fi colantate cu mesajul campaniei: Controlează-ți diabetul –  În cazul diabetului educaţia înseamnă prevenţie şi control! În acest mod, populaţia va fi expusă în mod direct mesajului campaniei, în încercarea de a conştientiza importanţa prevenţiei şi controlului diabetului.

În debutul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul, ediția Oradea, va fi organizată Gala de Excelență ”Educație și Prevenție în Diabet”. Manifestarea este dedicată persoanelor care zi de zi luptă cu această afecțiune și care au avut o contribuție majoră la creșterea calității vieții persoanelor care suferă de diabet zaharat.

Campania Națională Controlează-ți Diabetul are și o componentă destinată educației continue a medicilor. Astfel, sâmbătă, 10 noiembrie, nume mari din diabetologia românească participă la un simpozion științific de înalt nivel, unde va fi dezbătută problematica diabetului zaharat în România și vor fi prezentate cele mai noi informații din domeniu. Evenimentul va avea loc la Hotel Ramada Oradea, în intervalul orar 09.00 – 18.00.

Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată pe data de 14 noiembrie în cadrul Campaniei Naționale Controlează-ți Diabetul 2012 printr-o serie de acțiuni care aduc în prim plan simbolurile luptei împotriva acestei maladii atât de răspândite. Conferința de presă organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului va avea loc pe 14 noiembrie, ora 11.00, la Primăria Municipiului Oradea.

Tot pe 14 noiembrie, de Ziua Mondială a Diabetului, la Lotus Shopping Center, ora 17.00, se va desfășura o manifestare surpriză, care are drept temă centrală cercul albastruemblema Zilei Mondiale a Diabetului. În cursul serii, Primăria Municipiului Oradea va fi iluminată în albastru, un alt simbol al acestei zile care marchează un semn de solidaritate pentru milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de diabet.

Compania Națională Controlează-ți Diabetul, ediția Oradea, este organizată de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oradea. Partenerii ştiinţifici ai evenimentului sunt Asociaţia Română de Educaţie în Diabet şi Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susţinută de către Primăria Municipiului Oradea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.