Club Lions Oradea – un an cu multe rezultate

Ziua de 7 decembrie este marcata de 15 ani de existenta pentru Club Lions Oradea, perioada in care si-a dedicat activitatile ,cu inventivitate si cu daruire ,comunitatii locale si nu numai, aplicand consecvent motto-ul Lions “We serve”.

Membrii clubului s-au implicat in toate tipurile de programe stipulate de documentele Lions  si anume: in probleme sociale,probleme de sanatate,probleme legate de tineret, de protectia mediului, de reconstructia dupa dezastre naturale. In fiecare an LCO organizeaza in decembrie proiectul “Masa si pachete de Craciun” pentru  aproximativ 200 de persoane cu venituri reduse si foarte reduse.

Actiunile membriilor Lions sunt multe de aceea amintim doar cateva din ele, cum ar fi donarea unei statui : statuia fruntasului de la 1918 : Aurel Lazar, aflata asa dupa cum, probabil, multi dintre dumneavoastra stiu ,pe strada cu acelasi nume colt cu Republicii. De-a lungul anilor au existat numeroase colaborari cu spitalele din Oradea, vizand  fie imbunatatirea conditiilor de spitalizare, fie imbunatatirea  conditiilor de desfasurare a actului medical care au ajutat urmatoarele spitale :

  • Spitalul Judetean
  • Spitalului de recuperare din Baile Felix
  • Spitalul CFR
  • Spitalul din Marghita
  • Clinica universitara de stomatologie din Oradea

Pe langa toate aceste donatii, cabinetul medical Procardia, asigura anual numeroase consultatii cardiologice  gratuite persoanelor care au dificultati financiare, numarul lor ridicandu-se la aproximativ 3.000 pana in prezent. In mod constant au fost sprijinite persoane lipsite de venituri, persoane aflate in situatii acute de boala  ce necesitau interventia medicala urgenta- contribuind astfel la salvarea unor vieti.

O preocupare constanta a clubului a fost indreptata catre viitorul nostru: copiii si tinerii Oradiei, a sanatatii fizice, intelectuale si morale a acestora.S-au acordat burse atat  pentru elevi  merituosi, cat si pentru studenti eminenti  si pentru sportivi de performanta. Crosul “Alearga cu noi pentru inima ta”in scopul educarii unui stil de viata sanatos-in care miscarea, sportul au un loc important. foarte recent a avut loc o actiune de educare a sportivilor sub genericul : ”Fara droguri in sport “ la care au participat aproximativ 60 de sportivi.

“Este al 2-lea an in care clubul s-a decis sa va ofere si un alt servciu : participarea la o piesa de teatru-organizata in scop caritabil, asa cum se imtampla si acum. Membrii clubului Lions Oradea va aduc multumiri deosebite pentru faptul  ca ati raspuns in numar atat de mare invitatiei la teatru” ne relateaza Rodica Dacin.

Toti oradenii ar trebui sa fie mandrii de actiunile acestui club si daca motto-ul clubului Lions este “We serve” ar trebuie ca raspunsul nostru sa fie “We thank you!”

[fbphotos id=470178793028273]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.