Clubul Sportiv Agility, scrisoase socanta trimisa redactiei

Am fost contactati de Andrasi Laszlo, nemultumit deoarece Clubul Sportiv Agility este nevoit sa paraseasca spatiul atribuit aflat la Cetatea Oradiei. D-ul Andrasi se ocupa din 1980 cu dresatul cainilor, nu se ocupa de politica, ci doar iubeste cainii, considerand ca nu exista caine periculos.

Contactat de catre redactorii nostri, directorul Cristian Beltechi de la Administratia Imobiliara Oradea care este si el un iubitor de caini, chiar avand un caine al lui, desi nu este de acord ca sa fie lasati caini in preajma copiilor in parcul din Cetate, a incercat sa gaseasca o solutie. Tocmai de aceea directorul adjunct al Administratiei Imobiliare Oradea, Porsztner Bela, l-a insotit pe d-ul Laszlo la doua locatii care aparatin primariei si ar putea inlocui terenul din cetate. Aceste locatii au nevoie de conditii speciale, apa, umbra, cladiri, de aceea se intarzie rezolvarea mutarii asociatiei,ne-a raspuns dl.Beltechi.

Mai jos se afla scrisoarea primita de catre redactie:

Prin instructorul dresor ANDRASI LASZLO va duce la cunostiinta urmatoarele observatii si nemultumiri.

Din 2012 am incercat sa iau legatura cu primarul Ilie Bolojan pentru a-i prezenta situatia mea ca instructor dresor al asociatiei Club Sportiv Agility, dar fara niciun rezultat. Fapt ce m-a convins ca pe el nu il intereseaza deloc situatia Clubului Sportiv Agility din Oradea. Am depus foarte multe cereri, dar degeaba, noi nu trebuie sa fim ajutati pentru ca nu avem bani sa-i mituim. Ilie Bolojan nu este un primar bun pentru oradeni. Prin comportamentul sau personal. Nici macar politician nu este, ci doar un afacerist corupt. Multe hotarari locale s-au luat cu mentalitate de comuniscm, ne-au aratat ca trebuie sa mergi cu bani si sa te rogi prin cunostinte sa iti rezolve problemele.

Acest primar ma aduce intr-o stare foarte urata si periculoasa, cum nu imi doresc deloc, dar m-am gandit ca oricum o viata am, asa ca trebuie sa vada si alti primari care vor veni la putere ca sunt alesi de cetateni, pentru a-i asculta si pentru a le rezolva problemele, pentr a sprijinii cetatenii si fundatiile care doresc sa faca ceva util pentru orasul acesta si locuitorii sau.

Acum insa nu suntem lasati sa ne desfasuram activitatea la care ne pricepem cel mai bine.

Ma deranjeaza faptul ca noi am adus inca din 2004 acest sport in Romania, in Oradea, pentru a-i atrage pe copii, pentru a le arata ca pot lucra foarte bine in echipa cu cainii, pentru a-si petrece timpul liber intr-un mod cat mai placut si util. Din 2012 acest primar si-a batut joc de noi prin faptul ca ne-a luat posibilitatea de a nu ne mai desfasura antrenamentul in Santul Cetatii Oradea, prin amenajarea parcului dendrologic.

De altfel, am sesizat cum le intra bani in buzunarelele functionarilor de pe urma afacerilor forte, dupa cum urmeaza:

1) Dupa ce facem frumoase parcurile din oras organizam diverse evenimente ca sa le stricam, dupa care scoatem o suma de bani pentru refacerea lor si tot asa pana cand nu mai sunt bani, ca doar avem de unde sa mai tot cerem si uite asa se produc banii negri, ca doar e mai util un parc dendrologic ascuns in Santul Cetatii, chiar daca s-a distrus terenul de fotbal si baschet si s-au relocat proprietarii cu caini si copii. Doar nu e sanatos sa se vada acest dendrologic de multi oradeni, fiindca atunci vor fi intrebati cat s-a cheltuit pentru amenajarea lui.

2) Observam ca pe acest primar il intereseaza cum sa ii jelmaneasca pe soferi, cu parcari trasate cum se nimereste, fara sa tina cont de trotuare sau loc pentru biciclisti pentru a putea circula.
De exemplu este dezastru la piata Cetate, iar in Iosia si Velenta s-au marcat parcarile din fata casei, iar proprietarii sunt obligati sa isi plateasca propria parcare, chiar si din fata portii.

De ce sa mai acceptam primari care inca detin conceptii si practici comuniste?
Desi sunt revolutionar, nu am cerut nici macar o hartie pentru a beneficia de diferite drepturi care mi se cuvin de drept.

Promit solemn ca am sa-mi iau viata doar pentru ca si-a batut joc atat de asociatie cat si de mine personal. Se va intampla in fata primariei ca si protest, fiindca pe calea cea dreapta nu am reusit, dar macar asa pot sa atrag atentia bugetarilor.

Judecati-ma voi daca am dreptate sau nu, dupa actele depuse.

O scrisoare controversanta, suntem curiosi sa aflam si opinia cititorilor.

SanatateaTaOnline si persoanele in contact cu aceasta nu isi asuma raspunderea pentru actiunile derivate ca urmare a publicarii acestei scrisori. Continutul scrisorii este nemodificat.