Comunicat – dialog cu sindicatele

După ce la începutul lunii ianuarie a.c., ministrul Sănătăţii a avut o întrevedere cu Biroul Executiv SANITAS, astăzi, echipa Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit cu reprezentanţii SANITAS, ai Federaţiei “Ambulanţa”, ai sindicatelor Solidaritatea ŞI C.N.S SAN ASIS

 

În timpul discuţiilor, Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii a prezentat liniile principale privind bugetul pe anul 2013 pentru Sănătate. De asemenea, a fost adus la cunoştinţa participanţilor elemente ale noului contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale în perioada 2013-2014.

În ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor sanitare, oficialul MS s-a referit la noua modalitate de finanţare a acestora, prin creşterea finanţărilor pentru plata pe caz rezolvat pentru unităţile strategice, cu activitate complexă. Conform demnitarului, în anul 2013, finanţarea serviciilor din cadrul ambulatoriilor de specialitate va creşte cu 50%. În cadrul Ministerului Sănătăţii va fi înfiinţată o Agenţie Naţională pentru Programele Naţionale de Sănătate, iar fiecare program va avea un manager distinct.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că, în acest an, aşa cum s-a stabilit cu organismele internaţionale, vor fi achitate arieratele existente ale unităţlor sanitare către furnizori.

“Am avut un dialog eficient astăzi. Ne dorim pentru anul 2013 un parteneriat cu toţi reprezentanţii sindicatelor din Sănătate deoarece vom trece un an greu şi avem nevoie de spijin pentru reaşezarea componenetelor sistemului medicale, astfel încât să putem oferi servicii medicale de calitate şi ieftine pentru cât mai mulţi asiguraţi ”, a declarat ministrul Sănătăţii, Eugen NICOLĂESCU, după întâlnirea pe care a avut-o astăzi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.