Comunicat din partea Ministrului Sanatatii – Vasile Cepoi

Participarea mea în proiectul european menţionat, astăzi, de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate într-un comunicat de presă, nu este un secret. Am făcut publică această participare în proiect, în calitate de expert pe domeniul abordat de către acesta, încă din luna decembrie 2011 când am discutat subiectul chiar cu reprezentanţii mass-media.

Comunicatul Agenţiei Naţionale de Integritate anunţă o suspiciune de încălcare a legii. Nu sunt de acord cu aceste metode de comunicare şi, consider că, ANI a încălcat principiul confidenţialităţii pe care îl susţine chiar în comunicatul de presă. Mă consider sancţionat de către ANI, în mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectată iremediabil înainte de a se pronunţa un verdict în acest sens. Din aceste considerente îmi rezerv dreptul de a acţiona în justiţie ANI pentru afectarea imaginii publice şi neacordarea prezumţiei de nevinovăţie.

Am respectat întotdeauna legea atât în calitate de medic, cât şi în funcţiile pe care le-am deţinut în administraţia publică locală şi centrală. Atunci când nu am ştiut interpreta legea am consultat specialiştii în domeniul juridic, aşa cum s-a întâmplat şi în acest caz. Nu am nimic de ascuns şi, mă voi prezenta, fără rezerve, la instituţiile abilitate pentru a-mi prezenta şi susţine punctul de vedere.”

 

Vasile CEPOI, ministrul Sănătăţii.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.