Comunicat – Intalnire cu Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania

Eugen NICOLĂESCU, Ministrul Sănătăţii a avut ieri, 31 ianuarie 2013, o primă întâlnire cu reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, pentru a discuta despre strategia naţionala in domeniul sănătăţii şi principalele direcţii de acţiune pe care ministerul Sănătăţii le are în vedere pentru reforma sistemului.

 

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii AOAR de întreaga sa colaborare, subliniind importanţa unui cadru de dialog corect şi consultări reciproce pentru creşterea calităţii serviciilor medicale oferite pacienţilor.

 

Eugen NICOLĂESCU le-a transmis reprezentanţilor AOAR că încurajează iniţiativa privată şi susţine rolul mediului privat în dezvoltarea sistemului medical românesc. De asemenea, ministrul Sănătatii a mai precizat ca o strategie a Sănătăţii va fi definitivată în următoarele două luni, astfel încât să existe stabilitate şi predictibilitate.

 

La rândul lor, reprezentanţii oamenilor de afaceri şi-au arătat intenţia de a veni cu expertiza dobândită în domeniul medical pentru elaborarea pachetului de bază, dar şi pentru susţinerea măsurilor avute în vedere de echipa ministerului.

 

Reprezentanţii AOAR au afirmat şi disponibilitatea de a pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii rezultatele diferitelor studii finalizate pentru a contribui la îmbunătăţirea sistemului medical.

One Comments

  • Corneliu Bristan 13 / 09 / 2013 Reply

    Totusi se pare ca restructurarea sistemului de sanatate prin asa numita reforma inca nu se intrevede. Exista o reziztenta acerba din interior adica din partea actualilor profitori. Daca UE este dispusa sa finanteze reforma cu zeci de miliarde de euro pentru a se reapiza pasii urmatori, de ce ne mai foim atat si nu trecem serios la treaba. De la celalalt mandat , de pe timpul ministrului Bazac se spunea ca suntem pe ultima suta de metri. Probabil se inaiteaza cu milimetrul. Doamne Ajuta macar acum.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.