Comunicat MS – Romanii raniti in Muntenegru se intorc in tara

Astăzi, 25 iunie a.c., vor fi aduse în ţară persoanele  rănite în accidentul rutier petrecut lângă Podgorica, Muntenegru.

 

Ministerul Sănătăţii a finalizat deja procedurile de repartizare a acestora în unităţile sanitare din Bucureşti.

 

Cetăţenii români accidentaţi în Muntenegru au fost repartizaţi, după cum urmează:

 

–         4 persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar- Arseni (3 internaţi pe secţie , o persoană în secţia ATI)

–         10 persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca (7 internaţi pe secţie, 3 în secţia ATI)

–         11 persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar ( 9 internaţi pe secţie, 2  internaţi în secţia ATI)

–        5 persoane la Spitalul Clinic de Urgenţă Elias (4 persoane pe secţie + la ATI, o persoană accidentată grav la alpinism)

 

Eugen NICOLĂESCU, ministrul Sănătăţii a verificat personal  în această după-amiază, toate cele 4 unităţi sanitare pentru a se asigura că sunt  pregătite cu paturi, medicamente şi materiale sanitare necesare preluării tratamentului cetăţenilor răniţi care vor sosi astăzi în ţară.

 

“Sistemul sanitar este pregătit să facă faţă acestei situaţii. În Muntenegru fiecare cetăţean român internat a primit un dosar medical cu diagnosticul propriu. Pe baza dosarului si a evaluărilor făcute de medicii din România, se va decide terapia corespunzătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii în urma vizitei efectuate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

 

Ministrul Sănătăţii a solicitat Institutului  Naţional de Hematologie ca în perioada următoare să lucreze non-stop şi să susţină necesarul de produse din sânge şi derivate din sânge, la cererea celor patru unităţi sanitare.

 

“În cazul în care nu va exista suficient sânge pe anumite grupe sanguine, fac apel pe această cale la toţi cetăţenii pentru a fi solidari cu semenii lor răniţi în accidentul din Muntenegru”, a mai precizat ministrul Eugen Nicolăescu.

 

Ministrul Sănătăţii îi va aştepta la aeroport pe cetăţenii români răniţi în urma accidentului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.