Comunicat SOS Autism Bihor

Asociația S.O.S. Autism Bihor a pregătit o serie de evenimente pentru 2 aprilie 2013, în încercarea de a atrage atenția asupra acestei afecţiuni despre care oamenii nu au suficiente informaţii, dar care afectează, din păcate, multe persoane (1 din 160 de copii suferă de autism, conform unor statistici). Organizațiile internaționale care luptă pentru drepturile persoanelor cu autism au ales albastrul drept culoarea prin care să atragă atenția asupra autismului, iar acțiuni „Luminează albastru” – „Light It Up Blue” au loc simultan în toată lumea, Empire State Building din New York City şi Turnul CN din Toronto, Canada fiind două dintre cele mai importante clădiri incluse în manifestări . La noi in tara O.N.G.- urile care activeaza in domeniu aprind culoarea alabastra a autismului pe cladiri importante din Bucuresti , Baia Mare, Cluj, Iasi si au diferite manifestari de constientizare a autismului .

Astfel, avem plăcerea să vă anunțăm următoarele evenimente dedicate zilei de 2 Aprilie, Ziua Mondiala de Conştientizare a Autismului:

marti – 2 Aprilie 2013 ,ora 10 „Autismul văzut din interior” –  la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” – str. Avram Iancu nr. 10
– proiecție tematică

ora16.00 „Împreună pentru autism” – în Parcul 1 Decembrie la statuia Eroului Necunoscut
Împărțirea de materiale despre autism și asociație
Asamblarea unui puzzle uriaş de catre copiii si tinerii cu autism
Flash-mob realizat de dansatorii Replay Dance Studio

ora 20.00 „Luminează în albastru” Teatrul Szigligeti pentru autism , cu sprijinul
Organizatiei Femeilor Social-Democrate Oradea.

Va asteptam cu drag ,sa fiti alaturi de noi!

Presedinte,
Cocian Emil Lorant

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.