Concert de caritate si Expozitie fotografica

Fundatia Sanatatea Ta sprijina pe Daniel Owen, venit din Statele Unite, la evenimentul caritabil organizat de el in data de 8 Mai. Mai jos se afla motivul acestui spectacol si ce anume l-a impins sa ajute aceasta familie de Romi.

EVENIMENTUL: CONCERT DE CARITATE SI EXPOZITIE FOTOGRAFICA

DATA: 8 MAI, 2013

ORELE: 19.00

LOCATIA: FILARMONICA DE STAT ORADEA

FUNDATIA PARTENERA: “SANATATEA TA”

SCOPUL/CAUZA: STRANGEREA DE FONDURI PENTRU FAMILII ROME LOCALE CAT SI CONSTIENTIZAREA  PUBLICUL DESPRE SITUATIA LOR

Ca fotojurnalist venind din Statele Unite la Oradea, auzisem despre Romi. Situatia lor nu imi era necunoscuta. Majoritatea lucrurilor pe care le auzisem erau afirmatii stereotipice despre Romi: faptul ca cersesc, fura, etc., dar totusi nu fusesem pregatit pentru ceea ce urma sa descopar pentru prima oara cand am intrat intr-o comunitate de Romi.

Am auzit de cazuri in care copii au murit datorita lipsei de ingrijire medicala adecvata. Am vazut familii cu zece- unsprezece copii locuind in case improvizate din pamant, in stare deplorabila, care pun in pericol viata celor ce locuiesc in ele; lipsa apei, electricitatii, sistemelor sanitare si de refrigerare.

Copii care in lipsa unui pat, dorm pe podeaua rece si murdara, chiar si in perioada iernii. Am realizat la scurt timp ca multi dintre acesti copii nu puteau merge la scoala datorita lipsei de igiena. In loc sa invete si sa primeasca educatia necesara, acesti copii cerseau pe strazi. Toate aceste lucruri intamplandu-se intr-o tara care este membra a Uniunii Europene, eu mi-am spus “Cum se poate intampla asa ceva?”

Acesta este motivul pentru care am decis sa organizam acest eveniment caritabil : pentru a constientiza publicul dar si pentru a strange fonduri care vor ajuta la ridicare nivelului de trai al acestor familii. Cu cat mai mult ajutor primim, cu atat mai mult putem sa oferim celor in nevoi.

Personal nu strang fonduri si nici nu oranizez evenimente caritabile. Sunt doar un foto-jurnalist care nu poate doar sa priveasca oameni in jur care mor din cauza unor boli tratabile, si copii dormind pe o podea rece, murdara, bolnavi, insetati si infometati.

Este nevoie de implicarea tuturor in aceasca cauza: studenti, profesori, politicieni, interprizatori, voluntari, si chiar constructori; avem nevoie de cat mai multi oameni care sa raspunda la aceasta chemare de a aduce o schimbare pozitiva.

Astfel va invitam pe tot cei interesati, sa va alaturati noua Miercuri, 8 Mai, 2013 la Filarmonica de Stat din Oradea pentru a sprijini acesta cauza, si a pentru a ajuta la oprirea suferintei inutile acestor oameni ca si noi, oameni care locuiesc peste tot in jurul nostru, si a copiilor. Seara va incepe cu un concert de muzica de camera urmat de o scurta prezentare si o expozitie fotografica.

Bilete costa 20 Ron, iar invitatii vor putea dona in acest scop, practica voluntariatul, sau chiar cumpara exemplare fotografice. Toate fondurile stranse vor fi directionate in aceasta cauza. Va multumesc!Benefit_Concert

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.