Concursul “Strong Man” la Zilele Comunei Popesti

La concursul “Strong Man” au participat sase concurenti: Maros Kubovic din Slovacia, Zsolt Szabo – Ungaria, Sarai Istvan – Serbia, Marek Toth – Cehia, Gregor Pecsa – Polonia, Robert Nems – Ucraina, reprezentantul Romaniei, Ardelean Gabriel, s-a accidentat si nu a mai putut participa dar a fost organizatorul acestui concurs.

Concursul a constat in 4 probe:

  1. Ridicarea busteanului – fiecare bustean cantarind 100 de kg la care s-au adaugat ulterior pana la 150 de kg in plus. Proba a fost castigata de Zsolt Szabo, de 4 ori campion al Ungariei.
  2. Datorita temperaturii ridicate , asfaltul incins nu a permis probei de “Tras Camionul” sa se desfasoare in conditii normale. Insa spre deliciul spectatorilor, organizatorii au hotarat sa se transforme in proba de impins “Impins Camionul”, proba castigata de Maros Kubovic cu 20,16 sec.
  3. A treia proba a constat in parcurgerea unui traseu cu 2 haltere a cate 165 kg si a fost castigata de Zsolt Szabo cu un timp de 23 sec.
  4. La proba cu bile, concurentul Gregor Pecsa s-a accidentat si s-a retras din competitie, Maros Kubovic fiind singurul care a reusit sa ridice toate cele 5 bile de diferite greutati, cea mai masiva fiind bila de 180 de kg.
  5. Ultima proba a constat in intoarcerea unei roti de tractor de 6 ori contratimp, castigator fiind tot slovacul Maros Kubovic.

Arbitrul evenimentului a fost Oszi Ferenc, iar prezentatorul evenimentului a fost cunoscutul campion la culturism Ion Marin.

Decernare premiilor a fost facuta de catre deputatul Gavrila Ghilea si primarul Dorin Curteanu, concurentii ocupand urmatoarele locuri:

I. Maros Kubovic

II. Zsolt Szabo

III. Sarai Istvan

IV. Marek Toth

V. Gregor Pecsa

VI. Robert Nems

[fbphotos id=577487635630721]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.