Conferinta Zagreb Reteaua de Sanatatea Sud-Estica Europeana

Presedintia din Croatia a Retelei de Sanatate Sud-Estica Europeana (South-Eastern Europe Health Network, pe scurt SEEHN) a organizat la Zagreb a 29 intalnire, intre 4 si 5 Iunie 2012. La acest eveniment au fost prezenti reprezentantii statelor membre SEEHN la fel si conducatorii Centrelor de Dezvoltare de Sanatatea Regionale SEEHN. La aceasta intalnire a fost prezenta si Doamna Doctor Carmen Pantis, care nu de mult s-a intors din Statele Unite.

Intalnirea este continuare a conferintei SEEHN de la Brussels, 13-14 Martie 2012.

Statele membre a acestei retele sunt Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Muntenegru, Republica Moldova, Romania, Serbia si Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei pentru a promova pace, reconciliere si sanatate in regiunile respectiva. In 2011, Israel a devenit al 10-lea membru a retelei.

Subiectul principal al in Zagreb a fost discutarea si implementarea Angajamentului Banja Luka, acest acord intre tarile membre se refera la extinderea cooperatiilor subregionale si sa imbunatateasca parteneriatele pentru a gasi un echilibru in sanatate prin implementarea unei noi abordari guvernamentale si acordarea atentiei asupra bolilor netransmisibile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.