Daruieste si cumpara – targ de carti caritabil cu un rezultat impresionant

Consiliul Elevilor C.N. ,,Emanuil Gojdu” impreuna cu Sanatatea Ta Online.ro a organizat in data de 12 si 13 Noiembrie intre orele 13:00 si 15:00 un targ de carti in scop caritabil numit Daruieste si Cumpara pentru micuta Iulia Andrada Pusztai.

S-au donat peste 350 de carti din toate domeniile, unele carti fiind in stare impecabila, altele mai uzate si rupte, dar toate acestea nu au contat deoarece elevii si persoanele aflate la targ au cumparat carti in valoare de 710 lei in decursul a celor doua zile, aproape 100 de carti s-au vandut. Desi numarul de carti vandute pare putin, suma care s-a strans este una impresionanta.

La initiativa profesoarei Dana Puşcaşiu aproximativ 20-30 de membri ai Consiliului Elevilor s-au implicat in acest proiect. Cartile au fost stranse de catre membrii fundatiei de la Sanatatea Ta Online.ro, impreuna cu elevii de la Emanuil Gojdu, tatal lui Iulia Andrada Pusztai, elevi de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga”.

Implicarea membrilor Consiliului Elevilor s-a remarcat prin rezultatele obtinute, un merit deosebit il are Dan Ghiță, presedintele consiliului, pentru managementul si publicitatea facuta acestui targ prin scoala, prin crearea de afise si pe Facebook.

Deputatul Sonia Draghici a surprins persoanele din sala prin cumpararea a doua carti, din care una a daruit-o unui elev deoarece acesta s-a intrecut cu dansa la licitatie.

Nu doar gojdistii au fost prezenti la targ,  elevi din clasa XI-a C, dirigintă prof. Adriana Pădurean şi din clasa XI-a D dirigintă Mihaela Şilinca  de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga” nu doar ca au cumparat carti dar si au donat cateva. ,,Copiii au fost foarte receptivi, mai ales că scopul evenimentului este unul caritabil, iar elevii noştri nu sunt străini de acest gen de activităţi”, declara prof. Adriana Pădurean.

Tatal fetitei Iulia Andrada Pusztai a fost de asemenea prezent la eveniment si a ramas surprins la amploarea proiectului, la fel pot spune si organizatorii.

Evenimentul a fost mediatizat de catre ovidan.ro si crisana.ro.

[fbphotos id=459609454085207]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.