De ce nu slabim cum am dori ?

Poate ca si tu te numeri printre persoanele care au urmat un program de antrenament la sala de fitness sau in salile de aerobic si nu ai reusit sa slabesti sau ai slabit prea putin cu toate ca programul a fost foarte bun si bine executat. De ce se intampla asta?

 

In primul rand trebuie sa stim ca un kilogram dat jos inseamna un consum de aproximativ 7700 kcal, iar in medie vom arde aproximativ 500 kcal pe un antrenament. Daca facem un calcul simplu ne putem da seama ca va trebui sa ne antrenam destul de mult pentru fiecare kilogram care dorim sa il dam jos. Studiile recente arata insa ca odata cu inceperea programelor de antrenament creste si cantitatea de alimente pe care le  consumam, deci slabitul e tot mai greu. Pentru ca, kilogramele in plus nu se duc cum am dori incet ne vom pierde si motivarea si vom renunta si la exercitiile fizice.

 

Pentru a slabi si a ne atinge scopul e obligatoriu sa avem un program alimentar bine facut. Cu 3 antrenamente pe saptamana vom arde aprox. 1500 kcal, iar cu un simplu deficit de 300 de kcal pe zi din alimentatie vom ajunge la 2100 kcal pe saptamana. Exercitiile fizice sunt foarte benefice pentru santate si pentru controlul greutatii si al metabolismului, dar fara un program alimentar nu vom reusi sa dam acele kilograme jos. Atentie  sa nu ajungem in cealalta extrema si sa reducem prea multe calorii din alimentatia zilnica. De asemenea pastrati o diversitate si un raport adecvat al nutrientilor pentru ca un dezechilibru alimentar va v-a aduce probleme mult mai grave decat acele kilograme in plus.

 

Instructor Fitness

Radulescu Titus

www.titus-fitness.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.