Expertii italieni au efectuat o vizita de evaluare la Spitalul “Marie Curie”

In perioada 02 – 05 august 2013 s-a desfasurat prima vizita de evaluare la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Marie Curie” Bucuresti, in vederea analizarii conditiilor de lucru pentru efectuarea operatiilor chirurgicale cardiace la copii. Evaluarea a fost realizata de o echipa de medici italieni de la Spitalul San Donato.

In aceasta perioada a avut loc o serie de intrevederi intre secretarul de stat dr.Raed Arafat,  conducerea Spitalului “Marie Curie” din Bucureşti si expertii italieni.

Evaluarea a avut ca scop stabilirea necesarului pentru demararea primelor interventii cardiovasculare la copii, in cadrul Spitalului “Marie Curie”, sub coordonarea specialistilor italieni.

O prima misiune va avea loc lin cursul lunii septembrie.

De asemenea, specialistii italieni s-au intalnit si cu o serie de candidati care urmeaza sa parcurga un program de instruire in Italia.

Acest program pregateste viitori medici chirurgi si anestezisti, asistenti medicali pentru sala de operatie si terapie intensiva precum si tehnicieni in circulatie extracorporala.

Ministerul Sanatatii a lansat un anunt pentru medicii de specialitate chirurgie cardiovasculara precum si pentru medicii specialisti in anestezie-terapie intensiva in vederea trimiterii lor intr-un program de formare in Italia, finantat de statul roman.

  Primul grup format din asistenti medicali pentru sala si terapie intensiva si tehnicieni in circulatie extracorporala, va pleca la pregatire in luna august.

Vizitele specialistilor italieni vor continua si in perioada urmatoare, in scopul selectarii personalului medical, precum si pentru pregatirea cadrului de desfasurare a primelor operatii la Spitalul “Marie Curie” din Bucuresti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.