In memoriam Dr. Henrik Ekberg

Dr. Henrik Ekberg a murit subit în Thailanda la 29 decembrie 2012. El a fost chirurg de transplant la Spitalul Universitar din Malmö, Suedia, profesor de Chirurgie de Transplant la Universitatea din Lund si presedintele-ales al Societatii de Transplant.

A fost student in Lund, Suedia si calificat in 1976. Formarea sea medicala si chirurgicala a continuat in Lund, unde a fost atestat în 1985. Apoi, a petrecut doi ani la Westmead in Sydney inainte de a reveni in Suedia pentru a prelua un rol de chirurg de transplant la Spitalul Universitar din Malmö unde a devenit seful departamentului si mentor pentru multi chirurgi di oameni de stiinta.

Henrik a fost interesat de cercetarea imunosupresiei clinice, fapte pentru care a reunit o echipa unică de investigatori internaționali condusi de multi-centru de studii clinice, inclusiv CAESAR seminare și studii Symphony. A fost un contributor activ la numeroase colaborari internationale, inclusiv a Ghidului european de bune practici în Transplant Renal și orientarile KDIGO. A fost un editor asociat al Jurnalului American de Transplant și la bordul editorial al Transplantation, Clinical Transplantation and Transplant International, vice-presedinte al Societatii Europene de Transplant de organe, iar apoi un consilier, trezorier, director al Afacerilor medicale și  la momentul decesului său, președintele-ales al Societatii de Transplant.

Bun prieten pentru multi oameni din intreaga lume – de incredere, muncitor si grijuliu – el a fost capabil sa aduca anchetatori pentru a colabora pentru un scop comun in studiile imunosupresiei. El a lucrat neobosit in slujba TTS pentru ultimii ani, ca editor al Tribune a adus activitatea societatii la lumina, ca trezorier a ajutat la construirea succesului societatii si a fost implicat in procesul de planificare 2016 TTS congres în Thailanda. Lipsa lui va fi simtita in multe regiuni ale lumii  în cazul în care activitatea sa a fost intotdeauna productiva, a fost intotdeauna primit cu entuziasm si apreciat de catre toata lumea cu care a intrat in contact.

Henrik a trait o viata activa la domiciliu.A schimbat barca sa din Suedia pentru o casa in Thailanda, unde a petrecut mai multe saptamani fericite intre calatoriile sale in intreaga lume. Sufletul lui Henrik va trai prin sotia sa Susan, cei patru copii si cei doi nepoti si multi ii vor simti lipsa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.