Intalnire cu reprezentantii APMGR

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit ieri, 01 aprilie 2013, cu reprezentanţi ai Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România.

În cursul întâlnirii s-au discutat premisele încheierii unui protocol, care va fi semnat în aproximativ 2 săptămâni, având ca scop creşterea accesului la tratament farmaceutic a pacienţilor români în condiţii de eficienţă a costurilor publice şi de încurajare a dezvoltării industriei farmaceutice locale.

Printre subiectele abordate s-au numărat lista de medicamente compensate, taxa clawback şi Directiva 2011/7/UE privind termenele de plată.

Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii APMGR că îşi doreşte îmbunătăţirea cadrului legislativ care să permită eficientizarea cheltuielilor publice, dar în acelaşi timp să asigure accesul la tratament medical pentru un număr mai mare de pacienţi.

Deasemenea, Ministrul Sănătăţii i-a asigurat pe reprezentanţii APMGR de întreaga sa colaborare, subliniind faptul că îşi doreşte coerenţă în politicile publice şi predictibilitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.