Jandarmeria si Salvamontul au intervenit pentru salvarea unei persoane la Padis

În data de 13.08.2013 ora 1740 , subofiţerul de serviciu la dispeceratul I.J.J. Bihor a fost sesizat prin Sistemul Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 de domnul C.M., despre faptul că în timp ce se afla în tura pe traseul turistic Izvoarele Someşului Cald, în apropierea cascadei Moloh, un turist a alunecat pe vegetaţia de alge depusă pe albia stâncoasă a râului, a căzut, suferind un traumatism cranian. S-a precizat că victima prezintă hemoragie la nivelul capului şi pierderi de conştienţă.

 

În urma apelului un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Padiş, împreună cu un echipaj al SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor s-au deplasat în zona indicată unde au ajuns în jurul orei 1820. Victima, un cetăţean maghiar în vârstă de 74 ani, a fost pansată, imobilizată în targa UT 2000 şi s-a început evacuarea acesteia spre poiana Vărăşoaia unde aştepta echipajul SMURD sosit de la Ştei. Victima a fost predată la ambulanţă la orele 20:55.

 

La intervenţie au participat 6 salvatori montani, 2 jandarmi montani şi un turist care s-a oferit voluntar să ajute la transportul tărgii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.