Jandarmii bihoreni vizitati de elevi germani

Jandarmii bihoreni au primit azi vizita elevilor Şcolii de pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Oradea şi ai Centrului de Pregătire a agenţilor de Poliţie din Eschweghe din Germania. Vizita se înscrie în programul comun de schimburi de elevi ai celor două şcoli.

Devenită tradiţie, vizita la Jandarmerie are drept scop schimbul de experienţă pe linia asigurării şi restabilirii ordinii publice.

Vizita a cuprins două părţi: una teoretică, şi a vizat prezentarea atribuţiile Jandarmeriei, prin vizionarea de filme, iar cea de-a doua s-a desfăşurta pe platoul Arenei „Antonio Alexe” şi a privit partea practică.

Partea practică a cuprins: exerciţii de restabilire a ordinii publice, autoapărare, dresaj canin, ateliere cu prezentarea tehnicii şi armamentului din dotare şi modalităţi de evacuare-salvare cu şalupa pe acumularea de pe Crişul Repede.

Pe tot parcursul exerciţiilor elevii germani au cerut explicaţii cu privire la tehnici şi tactici de intervenţie şi nu în ultimul rând modul de pregătire a jandarmilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.