Medierea

  Medierea este o noua profesie liberala ce vine in sprijinul cetatenilor, oferindu-le o alternativa la justitie, acestia avand posibilitetea rezolvarii conflictelor pe cale amiabila intr-un cadru privat in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.Este un mod elegant si la indemana oricui de a-si solutiona disputele existente, implicand costuri considerabil mai mici in comparatie cu procesul clasic. Deasemenea ajuta la rezolvarea problemelor intr-un timp mult mai scurt fata de un proces pe rolul instantelor care poate avea o intindere de ani de zile, pe cand etapa medierii se poate solutiona intr-o sedinta sau mai multe in functie de complexitatea cauzei si implicarea activa a partilor .
Printre avantajele de care beneficiaza justitiabilul ce alege medierea , amintim faptul ca partile sunt scutite de taxa de timbru, in anumite cauze prevazute de Leg. 115/2012.
Medierea se adreseaza tuturor categoriilor sociale fiind un instrument util aflat la dispozitia persoanelor fizice si juridice care doresc sa stinga un litigiu sau sa previna aparitia lui. Partile pot recurge la mediere in mod voluntar, inainte sau dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente. In cazul in care procesul este pe rol si s-a achitat taxa de timbru aceasta se restituie la cererea partilor.

MEDIETOR:    AURICA TUDORICA FULE

Pentru mai multe detalii puteti adresa intrebari la adresa de e-mail; fullex70@yahoo.com, si mediator_aurica.fule@yahoo.com. Pentru a contacta un mediator consultati tabloul mediatorilor in format electronic, intocmit si actualizat de Consiliul de Mediere, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei sau tabloul mediatorilor autorizati afisat in sediile instantelor judecatoresti si in Camera Mediatorului din Palatul de Justitie Oradea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.