O lună plină pentru Lions Club Oradea

Lions Club Oradea a avut o luna plina in noiembrie, de la un spectacol pentru copiii diabetici la o actiune avand ca scop educarea antidoping a tinerilor sportivi. Pe langa toate aceste Lions Club Oradea a fost premiata la evenimentul Controleaza-ti Diabetul.

Ziua Diabetului

In 14 noiembrie 2012,la orele pranzului, Cluburile Lions din Oradea, Romania : LC Oradea si LC Oradea 22, au organizat impreuna doua actiuni de constientizare a pericolului diabetului.In central orasului,in prezenta presei si a trecatorilor, au lansat in eter baloane albastre , imprimate cu sigla Lions. Ulterior am intampinat trecatorii, oferindu-le si lor baloane albastre si  flaiere in care prezentam factorii de risc care determina aparitia diabetului, precum si simptomele acestuia.I-am pus in tema pe scurt despre actiunea noastra : constientizarea pericolului cresterii alarmante a numarului de persoane afectate de diabet si necesitatea respectarii unui stil de viata sanatos. De asemenea,am inmanat baloane albastre,subliniind semnificatia culorii albastre( culoarea diabetului).

Seara, Lions Club Oradea 22 a organizat un spectacol pentru copiii diabetici:”O seara de muzica si teatru”. Fondurile adunate vor servi la organizarea taberei de vara pentru copii diabetici, aflata la a V-a editie.

Fara SPRIJINUL ESENTIAL ACORDAT DE CATRE CADRELE MEDICALE de specialitate Diabetologica,care au acordat copiilor asistenta medicala zi si noapte, tabara Lions nu s-ar fi putut realiza.

IMPREUNA: LIONS,CADRE MEDICALE,VOLUNTARI, am reusit , an de an, sa asiguram copiilor un climat relaxant ,de vacanta ,integrat cu un management adecvat al diabetului, climat in care sa se simta ca intr-o familie:  protejati, instruiti, educati,indragiti-si de aceea isi doresc sa se reintoarca in tabara.

In cadrul unei “Gale de excelenta “, Societatea Romana de diabetologie, a acordat Clubului Lions Oradea 22 –premiul pentru “Cea mai buna tabara dedicata copiilor diabetici”.

 

Sedinta de zona si Seminar :” Voluntariat si Leadership in Lions”

In 22 noiembrie, 2012,  cele doua evenimente au fost gazduite de Hotel Double tree Hilton, fiind intiate de catre Presedintele de zona :Horia Jarca (LCOradea) si moderate de catre Vice Guvernatorul 2 :Marius Popa (LC Timisoara).

Au participat reprezentanti ai cluburilor  :Timisoara, Timisoara Iris, Zalau, Zalau Porolissum,Satu Mare Somes, Oradea si Oradea 22.

S-au dezbatut probleme legate de voluntariat prin prisma: atragerii cat mai multor voluntari in cluburi Lions, a persoanelor cu potential financiar, a tinerilor Leo; a cadrului prietenesc , tolerant,ce trebuie sa domine intalnirile si actiunile Lions :;a repartitiei  numarului de cluburi din tara pe sexe, pe varste , pe zone geografice, subliniindu-se ca Oradea , alaturi de alte orase care dau guvernatori, reprezinta un centru de putere lionistica.

S-au subliniat calitatile  leaderilor in special capacitatea de a sti sa –i mobilizeze pe altii, sa-i motiveze, sa-i consilieze, spre a da tot ce au mai bun in ei.Pe de alta parte s-a subliniat faptul ca toti suntem egali in club, ca presedintele este primul “inter pares “ si toti trebuie sa contribuie la bunul mers al clubului.

 

“Fara droguri in sport”

Actiunea a fost organizata de catre Club Lions Oradea,in parteneriat cu SC Crisul Oradea, in data de 26 noiembrie 2012,in incinta Hotelului Hilton, avand ca scop educarea antidoping a tinerilor sportivi cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.

Moderatorii intalnirii au fost : Dr. Dan Constantinescu (LC Oradea ) si procuror Matei Creiveanu,de la D.I.I.C.O.T. Centrul territorial Oradea.Au participat membri din Clubul Lions Oradea si reprezentanti ai LC Oradea 22.

Cursantii au fost  peste 60 de sportivi: de la Liceul Sportiv Oradea(aproximativ 18-20 sportivi), doua echipe de polo (23 sportivi), o echipa de handbal ( 14 sportivi) si 5 sportivi de la Lupte Greco-romane.

Sportivii au luat cunostinta despre substantele interzise consumului pentru obtinerea performantelor; efectele negative, dezastruoase, anatomice si fiziologice  ale acestora,putand interveni chiar moartea subita; cum se creaza dependenta; cum se efectueaza testul doping, care sunt drepturile sportivului in timpul efectuarii acestui test; s-au prezentat cazuri penale din tara si din Oradea, s-a subliniat gravitatea dopajului si sanctiunile severe care se aplica.

Subiectele au fost de interes general, unii cursanti luandu-si chiar notite si declarand ca prezentarea a fost  interesanta si educativa.

 

Lions Club Oradea premiata pentru Tabara pentru copii nazdravani. Tabara pentru copii cu probleme de sanatate.

[fbphotos id=466513220061497]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.