„O primavara frumoasa si sanatoasa” – ediția a III-a

Cea de-a treia editie a Campaniei “O primavera frumoasa si sanatoasa !”, organizata de Ascoiatia „Sănătatea Ta, Adevăr și Caritate”, a avut in acest an trei componente : daruirea simbolului primaverii- martisorul – atat persoanelor in suferinta cat si corpului medical din Spitalele Oradene, o componenta caritabila, precum si  daruirea traditiei martisorului, romanilor din Ungaria.

Sute de martisoare au fost daruite de tinerii Asociatiei Down Oradea in sectiile Spitalului Clinic Judetean si ale Spitalului Municipal Oradea. Efortul tinerilor a fost rasplatit de imbratisarile si multumirile primite de la doamnele aflate pe patul de spital care se lupta cu boala, dar si doamnelor care vegheaza pentru sanatatea noastra.

Nu a fost uitata nici misiunea de a pleda pentru o viata sanatoasa. De aceea, cu sprijinul Selgros Oradea su Selgros Timisoara au fost daruite impreuna cu martisoarele si flacoane de apa, pentru a sublinia importanta consumului de lichide.

Exista insa si doamne care au nevoie de mult sprijin in aceasta perioada, fiind intr-o lupta acerba cu cancerul.

Alaturi de conducerea, profesorii si elevii Colegiului E. Gojdu, s-a decis sprijinirea unei mame aflata in suferinta.

Multimirile noastre sunt singura rasplata pe care o putem darui elevilor care au confectionat martisoarele, profesorilor care i-au indrumat, dar si parintilor cu suflet deosebit, fara a caror implicare nu am fi reusit sa finalizam acest proiect printr-o donatie in valoare 5000 lei.

Obiceiul martisorului, o secventa dintr-un scenario ritual al timpului, exprimarea implinirii inseparabile a celor doua principia: rosul – vitalitatea femeii si albul – intelepciunea barbatului, firul tors de Baba Dochia, a fost oferit de senioara Asociatiei, doamnelor din satul Apateu – Ungaria, prezente in 8 martie la Biserica Ortodoxa a Parintelui Paroh Protopop Origen Sabau din Kőrősszegapáti – Bihor.

Succesul actiunilor Sanatatea Ta nu ar fi existat fara sprijinul partenerilor si sponsorilor care ne sunt alaturi an de an, precum Selgros Oradea, martisoare-martisoare.ro, dar si celor care ni s-au alaturat acest an – Selgros Timisoara si “Margele de poveste” , dar si partenerului nostru de suflet Jurnalul Bihorean.

Sub sloganul „ Toata viata un zambet sanatos”, va invitam sa participati la evenimentul organizat de DSP Bihor cu ocazia celebrarii „Zilei Modiale a Sanatatii Orale” in parcul de pe strada Libertatii la orele 12:00, in data de 20 martie 2015.

In aceeasi zi vom fi alaturi de prietenii nostri de la Asociatia Down Oradea, va invitam la Liceul Don Orione de la orele 11:00, pentru a incuraja si sustine cei 100 de concurenti inscrisi in concursul sportiv organizat cu ocazia sarbatoririi „Zilei Mondiale a sindromului Down”, aflata la a X-a editie.

„Primiti primavara in suflet, treziti-va la viata o data cu natura, sanatatea si spiritul acestei luni sa va aduca impliniri in suflet. Va multumesc ca existati, ca sunteti alaturi de noi si evenimentele noastre.” – este mesajul Președintelui Asociatiei – Camelia Pășcui.

[print_gllr id=5031]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.