Oradea Pro Viata

“Oradea: Pro viata” editia de primavara 13-17 Mai 2013 se va deschide oficial la data de 13 Mai 2013, ora 14:00 in Campusul Universitar din Oradea.

Primul eveniment de acest gen din Oradea organizat de Centrul de Cercetari in Medicina de Inalta Performanta, Universitatea Oradea, Facultatea de Medicina si Farmacie-Oradea, va cuprinde activitati complexe destinate sustinerii donarii de sange, celule Stem, organe si tesuturi.

Manifestare de o complexitate si abordare deosebite, este prima de acest gen din Romania (si la nivel de Europa de Sud-Vest – Coordonator Conf. Dr. Olivia Ligia Burta), urmarind informarea, promovarea activitatilor de donare de sange, celule Stem, organe si tesuturi si a comportamentelor sanatoase, avand ca scop primordial implicarea activa a cat mai multe facultati si asociatii studentesti ale Universitatii din Oradea, a institutiilor/organizatiilor/cultelor (atat locale, cat si nationale si internationale) cu interes in dezvoltarea startegiei “Modelului Oradea, pe sistem de sanatate”.

Ineditul acestui eveniment consta in faptul ca fiecare dintre cei care au raspuns “DA” invitatiei organizatorilor, vor amprenta manifestarea intr-o maniera originala, ducand indemnul de a fi:

“UMAR LA UMAR si incepand cu acesta primavara, ori de cate ori va fi nevoie, sa luptam impreuna pentru a oferi speranta, pentru a consolida familia, pentru a asigura viitorul … pentru VIATA! “

Oradenii au fost impresionati de caravana de promovare a activitatii ce a constat intr-un mars sustinut de studentii Universitatii Oradea, SMURD, Serviciul Ambulanta, Politia Rutiera, CCMIP, White Wolves M.C. Romania, Primaria Oradea, ce a  avut loc pe arterele principale ale orasului, in data de 11 Mai 2013 ora 18:00.

Programul evenimentului pentru data de 13 si 14 mai este urmatorul:

13 mai 2013:

14:00 – 15:00

 • deschiderea oficialã a evenimentului
 • activitãţi de constientizare publicã şi promovare a donãrii de sânge, celule Stem, organe şi ţesuturi
 • activitãţi de constientizare publicã aferente proiectului HURO/1101/051/2.4.1 (Reabilitare Blocuri Operatorii Spital Municipal)

15:00 – 18:00

 • promovarea comportamentelor sãnãtoase (dietã):

  – sucuri naturale (preparate de studenţi ASFO)

  – produse de patiserie de casã (preparate de studenţi ASMO)

 • activitãţile “vãzute” de studenţii de la Departamentul Arte Vizuale (desene, sketch-uri, modelaje, baloane..)

Activitatile din 13 mai vor avea loc in campusul Unversitatii Oradea – Curtea Centrala.

14 mai 2013:

14:00 – 17:00

 • promovarea comportamentelor sãnãtoase (igiena oralã): Consultaţie stomatologicã asiguratã de studenţii ASSO (voucher activitate în campus) – Facultatea de Medicinã şi Farmacie, Clinica de Medicinã Dentarã

18:00 – 20:45

 • activitãţi sociale, culturale susţinute de studenţii Facultãţii de Muzicã – Campusul Universitǎtii din Oradea – curtea centralã

21:00

 • lansarea “Inimii Oradiei” joc de forme, lumini..şi orãdeni – Centrul oraşului, la statuia lui Mihai Viteazul

 

Urmariti materialele in exclusivitate a celor prezenti la marsul de promovare:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.