Povestea Asociatiei Modoneza de Incontinenti si Stomizati

Anual, 10.000 de români devin purtători de stome cutanate ca urmare a unor boli autoimune şi a diferite forme de cancer.

Stefano Piazza este italianul cu suflet de român şi are o poveste de viaţă absolut impresionantă. Este căsătorit cu o româncă şi, în 2003, cu doar câteva luni înainte ca soţia lui să nască, medicii l-au diagnosticat cu cancer de colon. Puterea pe care şi-a găsit-o înlăuntrul său l-au ajutat să iasă învingător în lupta cu boala. Stefano Piazza a înfiinţat o asociaţie prin care oferă sprijin altor pacienţi, face acte umanitare, a fost premiat de americani pentru proiectele sale şi, nu în ultimul rând, în ciuda faptului că este purtător de colostomă (anus contra naturii), duce o viaţă absolut normală: merge în vacanţe, face scufundări, urcă pe munte, îşi duce copilul la şcoală.

În 2011 Asociaţia Modeneză a Incontineţilor şi Stomizaţilor, condusă de Stefano Piazza, a făcut prima donaţie către Asociaţia Purtătorilor de Stomă Cutanată din România. Şi atunci, ca şi acum, iniţiativa lui Stefano a beneficiat de sprijinul Crucii Roşii Italiene şi al Hotelului Arad – din Arad – manageriat de Letiţia Anastasie.

Pentru această donaţie – ce constă într-un camion cu proteze (colostome, ileostome etc) şi produse de îngrijire a acestora, asociaţia condusă de Stefano Piazza a fost sprijinită de firmele Sapio Life, Fater, BBraun ,Coloplast , EmilCeramica , F.A.I.S. , A.I.O.S.S. Şi RIN Grand Hotel. Puteţi face donaţii pentru Asociaţia Purtătorilor de Stomă  Cutanată din România (APSCR) în contulIBAN:

RO35CARP041200016640R001

Banca Comercială Carpatica – Sucursala Brezoianu, Bucureşti,

CIF: 17811368.

Pentru Asociaţia Modeneză de Incontinenţi şi Stomizaţi (AMIS)

puteţi face donaţii în contul IT04V0538712900000002021615 deschis la Banca Popolare dell’Emilia Romagna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.