Prima zi in sala de fitness

Prima zi in sala de fitness

 Desi pare destul de simplu, fitness-ul este un sport complex si iti va lua putin timp pana cand vei descoperii cu adevarat esenta acestuiai.

Daca te-ai hotarat sa te apuci de fitness sunt cateva lucruri care trebuie sa le sti cand intri in sala de fitness.

Echipamentul

Echipamentul este unul lejer si simplu. Ai nevoie de  un prosop , tricou , pantaloni scurti sau lungi , o pereche de tenisi si poate si o pereche de manusi.

In cazul in care vrei sa dai jos din tesutul adipos vei fi tentat sa porti 2 perechi de pantaloni si 3 bluze si te vei impacheta in folie sau iti vei pune si o centura de neopren; Nu fa acest lucru, nu vei face decat sa iti ridici temperatura corpului, sa te deshidratezi si sa iti obosesti organismul in plus fara a avea un efect in ardearea grasimilor. De asemenea fi atent la incaltamintea pe care o porti, ea trebuie sa fie adecvata pentru timpul de exercitii pe care vrei sa il faci.

Antrenamentul

 

Vrei sa incepi antrenamentul si iti dai seama ca nu sti cum.

Nu te apuca sa executi exercitiile pe care le vezi la cei din sala si nu veni cu un prieten sau vecin sa iti arate pentru ca probabil nici el nu stie sa lucreze corect cu aparatura salii.

Ceea ce trebuie sa faci in cazul in care nu lucrezi cu un atrenor personal este sa apelezi la instructorul salii. Instructorul salii este singurul in masura sa iti arate cum sa lucrezi cu aparatura salii, si sa iti faca un program de antrenament de exercitii care sa te ajute sa iti atingi scopul.

 

Toata lumea a avut “prima zi”

Esti prima zi la sala. Ti se pare ca toata lumea se uita la tine, in jurul tau numai zgomot de metal si muschi.  Antrenamentul ti se pare ca se desfasoara prea incet si incerci sa mai scurtezi din pauzele pe care ti le-a indicat instructorul.

Nu te alarma, toata lumea a trecut prin asta.  E o experienta noua si vei vedea ca pana la sfarsitul lunii iti vei face si cativa prieteni si vei ajunge sa iti cunosti mai bine corpul si limitele.

Rezultatele

Muncesti, muncesti dar vrei sa vezi si rezultatele.

Rezultatele estetice poate ca nu vin din prima zi dar cu siguranta vor veni altfel de rezultate. Vei vedea ca esti mai activ in tot ceea ce faci si vei da chiar si un randament intelectual mai bun la locul de munca chiar daca dupa antrenament te vei simti stors de putere.

 

“Viata inseamna miscare si miscarea inseamna viata”

 

Radulescu Titus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.