Sanctiuni pentru Serviciul Judetean de Amublanta Cluj – Comunicat MS 13.09.2012

Dr. Raed ARAFAT, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut sancţiuni dure pentru personalul medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, în urma raportului de control primit din partea  Direcţiei de Sănătate Publică Cluj Napoca 
Conform analizei efectuate, au existat întârzieri nepermise între primirea apelului  de urgenţă şi momentul alertării echipajului medical în cazul accidentului din această dimineaţă care s-a soldat cu decesul conducătorului de motocicletă.
Oficialul MS a declarat că, personalul medical de serviciu poate fi acuzat de neglijenţă în serviciu pentru modul în care a acţionat.
În conformitate cu HG 857/2011, s-a decis ca, medicul coordonator al dispeceratului din tură şi radiotelefonistul din tură, să fie sancţionaţi cu câte 2000 lei, însemnând amenda contravenţională maximă. De asemenea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi amendat cu 20 000 de lei.
În cadrul serviciului de ambulanţă va fi constituită, de urgenţă, o Comisie de disciplină care va dispune şi măsuri administrative în acest caz. Până la decizia Comisiei,  cele două cadre medicale implicate vor fi suspendate din activitate.
Dosarul conţinând raportul complet va fi înaintat la Parchet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.