Săptămâna Şcoala altfel

Prima zi din cadrul săptămânii Şcoal Altfel a reprezentat pentru copiii Liceului din Vadu Crişului şi prima întâlnire cu „jandarmii la lucru”. Dacă în cadrul acestei instituţii de învăţământ au mai avut loc întâlniri între jandarmi şi elevi cu ocazia unor campanii de prevenire, informare sau educative, de această dată, jandarmii bihoreni le-au prezentat exerciţii demonstrative de intervenţie antiteroistă şi mai multe exerciţii de dresaj canin.

Activtatea a fost organizată cu ocazia Zilei Şcolii. Copiii şi-au prezentat activităţile, la care particpă în şcoală, organizate pe mai multe standuri: încondeierea de ouă, design vestimentar, ceramică, protecţia mediului sau silvicultură. După ce le-au vizitat jandarmii, i-au invitat pe copii să viziteze standurile cu armament şi tehnica din dotare. Foarte multe solicitări au fost şi pentru o mică plimabre cu maşinile de intervenţie.

La final primarul comunei Vadu Crişului, i-a provocat pe elevii cercului de încondeiat ouă la un concurs. Acestora li s-a prezentat însemnul heraldic al Jandarmeriei Bihor, iar la final cele mai frmoase ouă încondeiate cu sigla Jandarmeriei au fost premiate. Premiile au constat în insigne primite de la jandarmi şi în bani de la Primărie.

Pe parcursul acestei săptămâni se vor mai desfăşura activităţi astfel:

Marţi – Liceul Onisifor Ghibu

Miercuri – sediul I.J.J. Bihor, cu începere de la ora 10.00, sunt invitate să particpe toate

instituţiile de învăţământ, în cadrul acţiunii Ziua Porţilor Deschise pentru copii

Joi – Colegiul Tehnic Traian Vuia

Vineri – la instituţiile de învăţământ din: Popeşti, Cuzap şi Voivozi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.