UROGINECOLOGIA – o noua specialitate dezbatuta la Urogyn

Asa cum a promis in emisiunea Sanatatea Ta, Antena 1 Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu a fost timp de o saptamana gazda conferintei de uroginecologia la Oradea. Temele conferintei cuprind un spectru larg, generos de patologie facand posibil accesul latarg al urologilor si ginecologilor. Deschiderea conferintei a avut loc in data de 13 noiembrie, timp de trei zile s-au desfasurat cursuri practice, discutarea cazurilor pe diagnostic si tratament. Cei ce nu au intrat in sala de operatie au putut sa urmareasca operatia prin intermediul camerelor live feed. In cadrul cursurilor profesor dr. Bumbu a subliniat momentele importante ale evaluarii pacientei, precum si formele de tratament. Cea mai importanta decizie se ia in sala de operatie dupa deschiderea pacientei.

Existenta a doua specialitati care trateaza aceeasi categorie de boli ale femeii a facut ca uneori abordarea sa fie diferita, acesta fiind principalul motiv al aparitiei acestei noi specialitati. Viata sexuala a femeii, un aspect adeseori ignorat este un alt argument important invocat de prof. dr. Bumbu in cadrul cursurilor sale.

Congresul UROGYN s-a bucurat de o prezenta numeroasa, 160 de membri, avand ca invitati de renume pe academicienii: prof. dr. Sinescu Ioanel, prof. dr. Florin Stamatian, dr. Ioan Munteanu. De asemenea au mai participat si invitati din Italia: Maurizio Bologna, prof. Decobeli, prof Mateiu, din SUA: prof. dr. Cristian Campean, clujean de origine, prof. dr. Tanase Andrian, prof. dr. Emil Ciorban din Republica Moldova, precum si prof dr din tara: Ioiard Ioan, Ioan Coman, Bucuras Viorel, Pricop.

Detalii pe larg se pot urmari in interviurile acordate in exclusivitate de acesti mari specialisti, echipei Sanatatea Ta Online:


 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.