Familia Popa

Primul semn de boala l-a observat mama cand copila avea 8 luni. Primul diagnostic, rabdiosarcom, forma foarte rara de cancer la copil. Disperata, mama incearca sa afle mai multe despre acest diagnostic. Cum sa-si salveze copilul, unde sa apeleze, de unde resursele financiare necesare pentru tratament? Fundatia Viorel Negrutiu a organizat un spectacol special pentru micuta Amelia, intitulat Concert Caritabil pentru Amelia Popa

 

 

 

Familia Pusztai si Popa

Iulia Andrada Pusztai din Cordău, are doar trei anişori si fost depistată acum cu o boală teribilă – cancer în stadiu avansat (nefroblastom bilateral în stadiul III/IV), la ambii rinichi. A fost internată pentru câteva zile la Spitalul Judeţean din Oradea, după care a fost transferată de urgenţă, dată fiind gravitatea bolii, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde diagnosticul a fost reconfirmat. Medicii timişoreni au dispus începerea tratamentului chimioterapeutic, în vederea pregătirii operaţiei. Ulterior, din pricina faptului că nu s-au mai confruntat cu o problemă similară de o asemenea amploare, medicii din Timişoara au recomandat părinţilor efectuarea intervenţiei chirurgicale la o clinică de specialitate din oraşul Tübingen (Germania), unde alte cazuri de acest gen au fost tratate cu succes şi vindecate.

Transplantul este iminent

La ora actuală, Iulia are un rinichi complet necrozat, al doilea în proporţie de 60%, riscând să-şi piardă şi el capacitatea de funcţionare. Costul operaţiei se ridică la peste 50.000 de euro.

Fundatia Viorel Negrutiu a organizat primul concurs numit Miss Crisana 2012. La acest eveniment am strans o suma uriasa de 53.000 RON.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.