Zilele Farmaceutice Orădene

Sub egida  Universităţii din Oradea alături de Colegiul Județean al Farmaciştilor din judeţul Bihor şi Societatea de Ştiinţe Farmaceutice din România filiala Oradea, a avut loc în sala de conferinţe de la Hotel Dacia Continental în perioada 10 – 11 mai 201, lucrările Simpozionului Zilele Farmaceutice Orădene ediţia a VI a, cu participarea cadrelor didactice de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, Facultatea de Farmacie din Cluj Napoca, Facultatea de Farmacie din București și Universitatea din Debrecen – Ungaria.

Acest eveniment a reuşit să asigure la nivel local informaţii de actualitate din domeniul farmaceutic pentru farmaciştii participanţi la manifestare.

Lucrările prezentate au avut ca direcţie – Impactul științelor farmaceutice în asistența de sănătate. Lectorii au avut ca scop aducerea în atenţia farmaciştilor practicieni, actualităţi din domeniul farmaceutic. Au fost prezenți la manifestare – d-l prof. dr. farm. Lupuleasa Dumitru – președintele Colegiului Național al Farmaciștilor, d-l prof.dr.farm. Marius Bojiţă – preşedintele UMF “Iuliu Haţieganu” Cluj Napoca care au adus informaţii de actualitate prin lucrările lor alături de colegii de la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea cât și Universitatea din Debrecen – Ungaria.    

Pe lângă sesiunea de comunicări orale a fost inclusă în activitatea și o sesiune de comunicări științifice a studenților Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, Specializarea Farmacie.

Luând în considerare impactul care l-a avut Simpozionul asupra comunităţii de farmacişti din judeţul Bihor ne propunem ca în fiecare an Oradea să fie gazda unor manifestări similare.

Colegiul Județean al Farmaciștilor Bihor, Președinte, Prof.dr.farm. Laura Vicaș

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.