Ziua Internațională a Somnului

15 martie este Ziua Internationala a Somnului, eveniment sarbatorit in Romania si in acest an. Societatea Romana de Pneumologie, prin intermediul Sectiunii de Somnologie, celebreaza Ziua Internationala a Somnului si organizeaza Ziua Usilor Deschise in toate laboratoarele de somnologie din tara.

Ziua Internațională a Somnului (ZIS) este un eveniment care a căpătat amploare de la an la an. Prima Zi Internațională a Somnului a avut loc în data de 14 martie 2008, sub sloganul „Dormi bine și trăiește complet treaz”. ZIS din 2009 a promovat sloganul „Condu cu atenție și vei ajunge cu bine”și la aceasta au participat reprezentanți ai 13 țări importante, fiind publicate 49 de articole distincte despre acest subiect. Sloganul ZIS din 2010 a fost „Dacă dormi bine îți păstrezi sănătatea”, iar celebrarea internațională a acesteia a fost semnificativ mai mare. În 2011 sloganul ZIS a fost „Dormi bine și vei crește sănătos”, cu accent pe promovarea somnului sănătos la orice vârstă. ZIS 2012 s-a desfășurat sub sloganul „Respiră cu ușurință, dormi bine” și a avut loc pe 16 martie 2012.

Pentru 2013 sloganul ZIS, din 15 martie 2013, este „Cine doarme bine îmbătrânește sănătos”.

ziua internationala a somnului

Ziua Internațională a Somnului este un eveniment anual care reprezintă o celebrare a somnului și un prilej de dezbatere a problemelor importante în legătura cu somnul. Aceasta este organizată de Asociația Internațională de Medicină prin Somn (World Association of Sleep Medicine – WASM) cu scopul de a reduce impactul pe care problemele legate de somn îl au asupra societății printr-o mai bună prevenire și tratare a tulburărilor de somn. ZIS are loc în ziua de vineri care precede echinocțiul de primăvară și, drept urmare, data acesteia este diferită în fiecare an.

 

Sursa: PulsMedia

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.